BPT Ede

Buurt Preventie Team Ede - Maandereng

Wijkwaarschuwingssysteem Ede Zuid / Maandereng.
Doel: door samenwerking Ede Zuid zo veilig mogelijk maken door ogen en oren open te houden
en verdachte situaties direct te melden bij de politie via 112.

Bel 112! Daar vangen we boeven mee!

De wijkagenten van Ede-Zuid en de Maandereng
Jan van den Berg en Tibor van Aggelen

WWS - 30 juni 2017

Momenteel blijkt dat erg veel mensen opgelicht worden m.b.v. valse facturen. Het gaat in sommige gevallen om veel geld. Criminelen vissen facturen uit de post, vervalsen die door het rekeningnummer van de verzender te vervangen door een eigen rekeningnummer dat op naam staat van een zogenaamde katvanger. U denkt vervolgens netjes te betalen maar het geld gaat naar de criminelen en u zit met een schadepost want de factuur dient u alsnog te betalen aan de leverancier.

Wat kunt u doen? Als u gebruik maakt van internetbankieren zal het u opvallen dat het rekeningnummer anders is dan de vorige keer dat u die leverancier betaalde! Bel in dat geval altijd met de leverancier om te controleren of het klopt dat het rekeningnummer is gewijzigd. Betaald u voor het eerst, bel dan met degene die de factuur stuurde om te controleren of het vermelde Ibannummer inderdaad hun nummer is. Betaal daarna pas de rekening. Doet u dit niet dan kan u dat veel geld gaan kosten!!!

Afgelopen donderdag zijn tussen 20.20 en 21.00 uur drie getinte mannen gezien die op de Oude Bennekomseweg foto’s maakten van de woningen. Dat kan om voorverkenning gaan en gaan er woninginbraken plaatsvinden op deze weg of in de omgeving. Wees alert! Bel 112 als u het niet vertrouwt!

Copyright 2019 © Buurtpreventie team Ede - Maandereng. Design Fred Kerkkamp DIGITAL Producties